Sørlys

Aktiviteter

Fanzine:

Fanzine, eller aktivitetsskoleavis, er en gruppe der barna jobber målrettet med å lage en avis i enkelt format som skal gis ut annenhver eller hver tredje måned. Temaene i utgivelsene skal løst basere seg på det 4.trinn jobber med i samfunnsfag, norsk, engelsk samt deres egne interesser. Innholdet skal utvikles og formgis av barna selv. Barna skal få vise frem sine interesser, utforske mediene avis og nyheter og samtidig utvikle sine evner i blant annet skriftlig norsk.

Tirsdager fra 14.00-16.00. (påmelding).

Bibliotek: 

Her får barna mulighet til å lese, bli lest for, låne/levere inn biblioteksbøker, høre på lydbok, spille spill og gjøre unna lekser i rolige omgivelser. Biblioteksgruppa blir slått sammen med Fanzine-gruppa som også skal holde til på Skolebiblioteket på onsdager.  

Onsdager 15.00-16.00 (frivillig gruppe).

Teater: 

Barna skal sette opp en teaterforestilling som skal vises frem for medelever og foresatte/familie på slutten av halvåret. Denne gangen skal vi sette opp «Heksene» av Roald Dahl – en kjent, kjær og kanskje litt modernisert versjon. 

Ansvarlig for denne runden med teater er Chriss. Hun har sin teaterutdanning fra L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris, og den praktisk-pedagogiske bakgrunnen fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har bred erfaring i å jobbe med både barn og teater. 

3.og 4.trinn har teater sammen i høsthalvåret (september-november) og 4.trinn har sin egen teatergruppe i vårhalvåret (januar-mai).

Vårhalvåret: Informasjon kommer nærmere jul. 

Matgruppe: 

Matgruppa for 4.trinn har som mål å lage mat til fellesskapet. Fokus på fordelene med hjemmelaget mat, jord-til-bord-mentalitet og økologisk /bærekraftig matproduksjon. 

Matgruppen vil holdes vårhalvåret (januar-mai).

Koding: 

Koding er enkel dataprogrammering for store og små for å lage egne dataspill og animasjoner. For de som er interessert i å prøve starter vi opp med et kurs over 8 uker. Om man vil holde på med koding videre blir det fokus på egne prosjekter. Programmet vi bruker er nettbasert og heter Scratch. Det er enkelt å bruke, men man kan gjøre det så komplisert man vil. Det tar tid å lære og krever en del tålmodighet. Når man først har lært seg å like det er det et flott alternativ til annen PC-bruk, for det de lærer tar barna med seg videre i sin utvikling av IKT-kompetanse. 

Onsdager 14.00-15.30

Fotballskole:  

Erlend fortsetter med fotballskolen fra i fjor. Erlend har bachelor i idrett fra Høgskolen i Elverum, med spesialisering innen trenerrollen. Kurset inkluderer tekniske, taktiske, fysiske og psykososiale læringsmomenter og gir barna en helhetlig opplæring i fotball. Når været tillater det holder fotballskolen til på USBL-banen, ellers vil de bruke Nye Gymsal. Kurset varer fra august til desember. 

Mandager fra 15.00-16.30 (starter 14.30 om de er på USBL-banen), (påmelding).

Strikkeklubb:

En gruppe for de kreative som ønsker rolige omgivelser, og allikevel en stor utfordring. Her får barna utfordret finmotorikken samt at de selv skal skape sine egne design, farger og former på det de strikker.

De begynner i det små med teknikk og generelle strikkeferdigheter, og på slutten av året skal de kunne strikke sitt eget prosjekt, som en lue, en enkel genser, pannebånd e.l. La designerspiren gro!

Mandager og torsdager fra 14.30-16.00 (frivillig gruppe).

Art Attack: 

Her får barna virkelig utfolde seg i bruk av materialer og kreativitet. Kun fantasien setter grenser!  Det er vår flotte alt-mulig-kunstner Espen som driver denne gruppen. Espen har drevet ART-attack her hos oss siden 2012, og har et bredt spekter av morsomme utfordringer til barna. De får prøve seg med alt fra malerkost og limpistol, til sag og hammer, stop-motion film og kamerabruk og gjennomfører både små og store prosjekter. 

Tirsdager fra 14.00-16.00 (frivillig gruppe).

Gymsal:

En aktivitet for de som trenger å løpe fra seg litt energi i løpet av dagen.

Gymsal er en aktivitet med stor variasjon, hvor barna får utfordret alt fra sin muskelstyrke til presisjon, finmotorikk og fleksibilitet. Etter barnas ønske bedriver vi aktiviteter som ballspill, frilek, hinderløyper, akrobatikk/turn og mye mer! På 4. trinn ønsker vi å fortsette med basket som et av hovedfokusene. 

Onsdager 14.00-16.00

Malekurs:

På vårhalvåret vil vi finne tilbake til malegruppen. 

Barna skal gjennom kunstformen maling utfordre sin kreativitet. De skal lære konsepter som for eksempel perspektivmaling, og heve kunnskapen om kjente malere i vår historie som for eksempel Van Gogh, Munch, Matisse og Warhol. 

De skal lære forskjellige maleteknikker og bruke forskjellig utstyr til sine kunstverk, også klipp og lim/collagearbeid. Arbeidene stilles ut, slik at andre barn, ansatte, foresatte og besøkende kan ha glede av fargerik kunst i hverdagen.

Mer informasjon om tidspunkt kommer nærmere jul (påmelding). 

Ponnikurs

Et samarbeid med Oslo Travklubb på Bjerke Travbane. Målet er å lære barna hestens hverdag og hva som må gjøres hver dag for dyra skal ha det bra. Hestene skal også trenes, så barna får også ri på dem.

Fredager 14.00-1630 (Påmelding)

Overnattingstur:

Dette blir avslutningen for årets 4. trinn, og vil foregå i månedsskiftet mai/juni 2018.

Informasjon om hvor turen finner sted, og påmelding til turen vil komme nærmere jul.

Alle som ønsker å være med på turen må ha plass på AKS fra januar til og med mai måned. 

Vårt tilbud 2017/18

 • Fanzine
 • Teater
 • Matgruppe
 • Bibliotek
 • Koding
 • Fotballskole
 • Strikkeklubb
 • Ponnikurs
 • Art-attack
 • Gymsal
 • Malekurs
 • Overnattingstur
Drawing of a city