Nordlys

Nordlys

Det er viktig for samholdet på trinnet at så mange som mulig velger å gå på AKS. Derfor satser vi på mange spennende aktiviteter og gode valgmuligheter for de største barna.

Aktiviteter

Art Attack:

Her får barna virkelig utfolde seg i bruk av materialer og kreativitet. Kun fantasien setter grenser! Det er vår flotte alt-mulig-kunstner Espen som driver denne gruppen. Espen har drevet ART-attack her hos oss siden 2012, og har et bredt spekter av morsomme utfordringer til barna. De får prøve seg med alt fra malerkost og limpistol, til sag og hammer, stop-motion film og kamerabruk og gjennomfører både små og store prosjekter

Tirsdager og torsdager, frivillig gruppe.

Teater:

Teater er en kollektiv kunstform som krever samarbeid, egeninnsats og tilstedeværelse - alle er som små puslespillsbrikker - like viktige og vesentlige for at puslespillet skal bli helt og perfekt. Vi er avhengig av hverandre og løfter i flokk. Slik tilbyr teateret sanselige, estetiske opplevelser samtidig som det tilbyr muligheten til å videreutvikle barnas sosialkompetanse. I år er det Maria som skal ha teater med 3. og 4.trinn. Maria er utdannet lektor i estetiske fag ved OsloMet og har deler av hennes faglige bakgrunn fra musikallinjen på Bårdarakademiet. Hun jobber som teaterinstruktør ved ulike teaterskoler for barn og ungdom

Tirsdager og torsdager, påmeldingsaktivitet.

Bibliotek: 

Her får barna mulighet til å lese, bli lest for, låne/levere inn biblioteksbøker, høre på lydbok, spille spill og gjøre unna lekser i rolige omgivelser. 

Tirsdager og onsdager, frivillig gruppe.

Gymsal:

En aktivitet for de som trenger å løpe fra seg litt energi i løpet av dagen. Gymsal er en aktivitet med stor variasjon, hvor barna får utfordret alt fra sin muskelstyrke til presisjon, finmotorikk og fleksibilitet. Etter barnas ønske har vi aktiviteter som ballspill, frilek, hinderløyper, akrobatikk/turn og mye mer! 

Mandager og onsdager, påmeldingsaktivitet.

Fotballskole:

Erlend fortsetter med fotballskolen fra i fjor. Erlend har bachelor i idrett fra Høgskolen i Elverum, med spesialisering innen trenerrollen. Kurset inkluderer tekniske, taktiske, fysiske og psykososiale læringsmomenter og gir barna en helhetlig opplæring i fotball. Når været tillater det holder fotballskolen til på USBL-banen, ellers vil de bruke nye gymsal. 

Mandag (3.trinn), onsdag (4.trinn), påmeldingsaktivitet.

Hobby:

Vi veksler mellom bruk av egen fantasi og at de får prøve seg på å følge oppskrifter. Det blir både korte prosjekter og noen lengre som de kan holde på med over flere uker. Her får de prøve seg på varierte teknikker og materialer. 

Tirsdager, frivillig gruppe.

Strikkeklubb:

En gruppe for de kreative som ønsker rolige omgivelser, og allikevel en stor utfordring. Her får barna utfordret finmotorikken samt at de selv skal skape sine egne design, farger og former på det de strikker. De begynner i det små med teknikk og generelle strikkeferdigheter, og på slutten av året skal de kunne strikke sitt eget prosjekt, som en lue, en enkel genser, pannebånd e.l. La designerspiren gro!

Mandager 14.30-16.00, frivillig gruppe.

Fanzine for 4.trinn:

Fanzine, eller aktivitetsskoleavis, er en gruppe der barna jobber målrettet med å lage en avis i enkelt format som skal gis ut annenhver eller hver tredje måned. Temaene i utgivelsene skal løst basere seg på det 4.trinn jobber med i samfunnsfag, norsk, engelsk samt deres egne interesser. Innholdet skal utvikles og formgis av barna selv. Barna skal få vise frem sine interesser, utforske mediene avis og nyheter og samtidig utvikle sine evner i blant annet skriftlig norsk.

Torsdager 15.00-16.30, påmelding.

Premier League fantasi for 4.trinn: 

Vi setter opp hvert vårt fantasilag som vi følger frem til mai. Premier League har vi to dager i uka, vi ser på resultater fra helgen og oppdatere vi lagene våre. Barna lærer selv å ha oversikt over spillere og penger de har på sitt eget lag.

Ponnikurs for 4.trinn:

Et samarbeid med Oslo Travklubb på Bjerke Travbane. Målet er å lære barna hestens hverdag og hva som må gjøres hver dag for dyra skal ha det bra. Hestene skal også trenes, så barna får også ri på dem.

Tirsdager 14.00-1630 , påmelding. 

Overnattingstur:

Årets overnattingstur er dessverre avlyst på grunn av covid-19.

Om oss

Basen for 3. og 4. trinn på aktivitetsskolen.

Baseleder: Marianne Skjefte

Vårt tilbud 2018/2019

 • Teater
 • Fotballskole
 • ART-attack
 • Gymsal
 • Hobby
 • Spillklubb
 • Bibliotek
 • Fanzine
 • Strikkeklubb
 • Premier League fantasi 
 • Ponnikurs