Naturskole:
Tonsenhagen skole tilbyr naturskole til alle elever fra 2.- 7. trinn. En dag i uka vil vår naturskolelærer Kim ta elever med ut og undervise dem ut fra kompetansemålene i læreplanen.
Hver gruppe (klasse) får tildelt 2-3 dager i året. Trinn 1 har uteskole en dag hver uke.
- Skolen skal bidra til at elevene utvikler naturglede, respekt for naturen og klima- og miljøbevissthet. Mennesket er en del av naturen og har ansvar for å forvalte den på en forsvarlig måte. Gjennom opplæringen skal elevene få kunnskap om og utvikle respekt for naturen. De skal få oppleve naturen og se den som en kilde til nytte, glede, helse og læring. Elevene skal utvikle bevissthet om hvordan menneskets levesett påvirker naturen og klimaet, og dermed også våre samfunn. Skolen skal bidra til at elevene utvikler vilje til å ta vare på miljøet. (Hentet fra LK20 overordnet del 1.5)
- Faget skal bidra til at elevene får naturopplevelser og et faglig grunnlag for å verne om naturressurser, bevare biologisk mangfold og bidra til en bærekraftig utvikling." (Hentet fra LK20 læreplan i naturfag - naturfagets relevans og sentrale verdier)
- Uteaktiviteter og naturferdsel: Elevene skal bruke nærområdet og utforske naturen gjennom varierte uteaktivitetar under vekslende årstider. Naturopplevelser og trygg og bærekraftig ferdsel er sentralt. I kroppsøving skal elevene få oppleve ulike kulturer innanfor friluftsliv, inkludert aktivitetar knyttet til samisk kultur. (Hentet fra LK20 læreplan i kroppsøving - kjernelementer i faget)
Den Kulturelle Skolesekken
Den kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år. Ordninga er unik i verdenssamenheng.
Gjennom ordninga får elevene mulighet til å oppleve, gjøre seg kjent med og utvikle forståelse for profesjonelle kunst- og kulturuttrykk. Kulturtilbudet skal være av høy kvalitet, og vise hele bredda av de seks kulturuttrykka: film, kulturarv, litteratur, musikk, scenekunst og visuell kunst.
Den kulturelle skolesekken har vært en del av den kulturpolitiske satsinga til regjeringa for grunnskolen siden 2001, og etter hvert ble også videregående skole innlemma i ordninga. Dette betyr at i dag får alle elever, fra 1. klasse i grunnskolen til 3. trinn på videregående skole, oppleve profesjonell kunst og kultur gjennom DKS.